Dip orzechowy

Dip orzechowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • pieprz kolorowy

    do smaku
  • orzechy laskowe

    100 g
  • natka pietruszki

    do posypania
  • serek śmietankowy

    200 (kremowy)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Serek przełożyć do miseczki, dodać jogurt i wymieszać. Jeśli serek i jogurt jest bardzo gęsty dolać 1-2 łyżki mleka.

Dodać 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem do smaku, ponownie wymieszać.

Orzechy wsypać do rozdrabniacza, zmielić, wsypać do serka.

Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę,

Nałożyć do miseczki, posypać orzechami i natką pietruszki i podawać, do krakersów lub chrupkiego chlebka

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

05.03.2014 21:58
bardzo fajny dip

IZABELA29

21.01.2014 08:46
takie dipy to mogę jeśc .

anemon

20.01.2014 15:45
Świetny pomysł, lubię takie orzechowe smaki.

caralajna

19.01.2014 19:44
mogłabym jeść sam :)

Ada-Gaba

18.01.2014 11:47
super pomysł

migotka28

17.01.2014 19:25
fajny pomysł z orzeszkami

Klausia

17.01.2014 18:52
ekstra pomysłowe :)

Katarzyna59

17.01.2014 13:38
bardzo fajny

fotoviderek

17.01.2014 11:03
Świetny dip :)

Beata999

17.01.2014 10:58
Uwielbiam takie orzechowe dipy,sosy itp.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat