Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip majonezowo-jogurtowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 3 czubate łyżki
jogurt z mascarpone 125 g
sos chili pikantny 1/2 łyżki
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat z młynka 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dip majonezowo-jogurtowy

Majonez przełożyć do miseczki. Dodać do niego jogurt z mascarpone i sos chili. (Jak ktoś lubi bardziej pikantne dipy, może dodać więcej sosu chili.)
Dodać do tego przyprawę do sałatek z młynka. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą.
Dip podałam do domowych frytek i nugetsów z piersi kurczaka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak