Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczny ryż ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
oliwa 1 łyżka
szpinak 1 szklanka
białko 4 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczny ryż ze szpinakiem

Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy. Szpinak myjemy kroimy na paseczki. Na patelni podgrzewamy olej dodajemy do niego posiekany czosnek. Chwilkę podsmażamy. Na patelnie dodajemy pokrojony szpinak i smażymy chwilę , podlewamy odrobiną wody , solimy do smaku. Do szpinaku dodajemy wcześniej ugotowany ryż. Mieszamy. Doprawiamy do smaku , pieprzem i solą . Jajka myjemy , oddzielamy białko i żółtka. Do szklanki dajemy 2 żółtka doprawiamy odrobiną przyprawy uniwersalnej - mieszamy. Wkładamy szklankę z białkiem do kuchenki mikrofalowej na ok 3 min. W szklance ma powstać kula z ściętego białka. Ryż wykładamy na talerz obok kładziemy kulę z białka. Podajemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 26.01.2014 18:47
Mniam , mniam. Dawno nie jadłam. Chyba jutro się skuszę.
idealme 26.01.2014 17:03
bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak