Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczne gołąbki w kapuście włoskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 sztuka
mięso mielone 1 kg
cebula 5 sztuka
czosnek 6 sztuka
jaja 2 sztuka
natka pietruszki 1 garść
przyprawy 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczne gołąbki w kapuście włoskiej

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od przygotowania sobie potrzebnych nam składników , mielone można kupić gotowe albo zrobić samemu ważne aby było drobiowe ja zrobiłem z 1 kg filetu z indyka, następnie kapustę wrzucamy do garnka i chwilkę gotujemy aby liście zmiękły i same odchodziły, cebulkę kroimy w drobną kosteczkę.
Krok 1 - Dietetyczne gołąbki w kapuście włoskiej foto
2
Czas zacząć nasz farsz do gołąbków. Do mięsa mielonego wrzucamy wcześniej skrojoną cebulkę , wbijamy jajka, dodajemy naszą posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku pieprzem i solą , całość mieszamy w jednolitą masę.
Krok 2 - Dietetyczne gołąbki w kapuście włoskiej foto
3
Tak przygotowany farsz wkładamy do każdego liścia i zawijamy , zawinięte gołąbki przekładamy kolejno jeden przy drogim w naczyniu żaroodpornym i podlewamy minimalnie wodą aby podczas pieczenia nie wysuszyły się nam za bardzo, gołąbki pieczemy w piekarniku przez godzinę w temperaturze 180C
Krok 3 - Dietetyczne gołąbki w kapuście włoskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 16.03.2013 09:36
Gołąbki wspaniałe. Pycha :)
wiola333 08.02.2013 09:39
pysznie
edi 31.01.2013 16:58
gołąbeczki... Mniam
Poison1988 16.12.2012 00:48
wyglądają pysznie :)
gacopierz23 13.12.2012 20:28
dobry pomysł
Magula 19.09.2012 17:57
uwielbiam gołabki, nawet takie dietetyczne ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak