Dietetyczna ryba

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    4 szt
  • jaja

    4 szt
  • koper

    2 pęczki
  • włoszczyzna

    1 szt
  • cytryna

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować esencjonalny wywar z włoszczyzny, ziela angielskiego i liści laurowych w ok 3/4 litra wody. Umieścić w gotującym się wywarze przygotowane filety na ok 10 minut. W tym czasie posiekać ugotowane jajka i wymieszać je z posiekanym koperkiem. Mieszankę tą należy podsmażyć na maśle. Gotową rybę wyłożyć na talerz i położyć na każdej porcji przesmażone jako z koperkiem. Do każdej porcji podać ozdobnie cytrynę. Podawać z ziemniakami z wody i jarzynami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 31.12.2011 12:31
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat