Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diablotki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto podstawowe
mąka 1 szklanka
żółtko jajek 1 szt
ocet 1 łyżeczka
sól do smaku
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Diablotki

ciasto maślane:
masło 25dkg
mąka 8dkg
ser żółty do posypania 5dkg
papryka 2dkg
mąka do posypania 2dkg

Wykonanie:
Sporządzić ciasto podstawowe i maślane (osobno), rozwałkować- trzykrotnie znowu zwijając i ponownie wałkując. Ostatnie wałkowanie ma mieć 4mm grubości jednego ciasta. Powierzchnię ciasta posypać startym serem z papryką mieloną. nałożyć na ciasto podstawowe ciasto maślane i lekko wwalkować w nie. Nożem kroić paski i skręcać je spiralnie.Piec w gorącym piekarniku ok.15-20minut na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.07.2012 20:47
fajne
Betka 27.04.2012 11:21
super;)
ela16 20.04.2011 09:42
fajne
malaczarna23 13.04.2011 17:17
super
Misiabe 10.04.2011 13:12
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak