Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
ser żółty
szynka
masło lub margaryna
koperek
jajko
mleko
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje

Kroki postępowania

1
Przygotuj wszystkie składniki. Pierś pokrój na cieńsze plastry, rozbij i dopraw do smaku.
Krok 1 - Dewolaje foto
2
Posiekaj koperek i przygotuj masło. Ilość w zależności ile kotletów będziesz robić.
Krok 2 - Dewolaje foto
3
Utrzyj razem masło i koperek.
Krok 3 - Dewolaje foto
4
Każdy kotlet posmaruj musztardą. Na to połóż plaster szynki i sera, i posmaruj "masełkiem koperkowym".
Krok 4 - Dewolaje foto
5
Tak przygotowane kotlety zawiń i przekuj wykałaczką w taki sposób aby nie rozwinęły się podczas smażenia.
Krok 5 - Dewolaje foto
6
Przygotowane kotlety obtocz w jajku wymieszanym z odrobiną mleka i bułce tartej.
Krok 6 - Dewolaje foto
7
Piecz kotlety po pare minut z każdej strony, najlepiej na średnim ogniu.
Krok 7 - Dewolaje foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 10.04.2015 08:12
bardzo dobre
engie23 09.04.2015 22:02
super wygląda
cooked 09.04.2015 20:45
super przepis
joanna43 09.04.2015 19:25
uwielbiam, na każdej większej imprezie muszę je dorwać w swoje ręce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak