Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dewolaj z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Na panierkę

jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Do dewolaja

filet z kurczaka 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
cebula biała 3 krążki
pieczarki marynowane 3 sztuki
ser żółty 2 plastry
szynka 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: dewolaj z kurczaka

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka nalezy dośccienko rozbić na desce.
Krok 1 - dewolaj z kurczaka foto
2
Na filecie nastepnie układamy plaster szynki, sera żóltego, dodajemy ogórka kiszonego, pieczarki i cebulkę.
Krok 2 - dewolaj z kurczaka foto
3
Zawijamy go i pomagamy sobie wykałaczką na złączeniach
Krok 3 - dewolaj z kurczaka foto
4
Następnie fieta moczymy w jajku z piprzem i solą i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - dewolaj z kurczaka foto
5
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
Krok 5 - dewolaj z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 23.04.2014 12:52
mniam niam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak