Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
masło
pietruszka nać
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay

Kroki postępowania

1
Piersi myjemy i rozbijamy dość cienko, ale żeby nie podziurawić.
Solimy i pieprzymy po obu stronach.
Układamy jak na zdjęciu masełko i pietruszkę.
Zwijamy mięso, zaginając boki do środka, w rękach formujemy devolaye.
Delikatnie moczymy ręce w wodzie i wygładzamy gotowe devolaye. Wkładamy na trochę do lodówki.
Krok 1 - Devolay foto
2
Przygotowujemy jajko, mąkę i bułkę tartą do panierki.
Żeby devolaye były chrupiące i abyśmy mieli pewność, że masełko nie wypłynie, polecam podwójną panierkę (mąka, jajko, bułka, mąka, jajko, bułka)
Nagrzewamy tłuszcz we frytkownicy, bądź w głębokim garnku.
Krok 2 - Devolay foto
3
Kiedy tłuszcz będzie nagrzany, wrzucamy devolaye i co jakiś czas obracając pieczemy ok. 8-10 minut, aż panierka się zarumieni, ale uważajcie aby nie przypalić.
Krok 3 - Devolay foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 16.12.2013 13:51
pyszne miesko
KasiaK90 04.11.2013 17:16
pyszny obiadek;)
matesko 04.11.2013 13:04
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak