Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserowa tęcza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 500 ml
galaretka agrestowa
maliny świeże 100 gram
nutella 2 łyżki
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Deserowa tęcza

Śmietanę ubić, podzielić na trzy części. Jedną część zmiksować z malinami(kilka zostawić do dekoracji), do drugiej dodać nutellę i zmiksować, a trzecią część pozostawić białą. Przygotować galaretkę. Kiedy ta zgęstnieje, pokroić w kostkę. W pucharkach na dnie włożyć bitą śmietanę, na nią galaretkę, kolejno bitą śmietanę z malinami i na wierzch bitą śmietanę z nutellą. Posypać tartymi orzechami, udekorować i odstawić na pół godziny do lodówki. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.08.2013 12:07
super deserek
Motorek 09.10.2012 08:52
mniam
kasiek 30.09.2012 21:38
piękny deserek
fictor123 21.09.2012 12:25
wygląda rewelacyjnie! I niedrogi w przygotowaniu, super
asienka250492 07.09.2012 21:39
Pyszności :)
malinka18 07.09.2012 20:53
w sam raz na upały...
ewelina/bunia 07.09.2012 19:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak