Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z rabarbarem, jogurtem i musli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 220 g
cukier 55 g
woda 1/2 szkl.
cynamon 1/2 łyżecz.
jogurt naturalny 1 szkl.
musli 1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z rabarbarem, jogurtem i musli

Kroki postępowania

1
W niedużym rondelku umieszczam obrany i pokrojony w większe kawałki rabarbar, cukier, wodę oraz mielony cynamon. Całość doprowadzam do zagotowania i gotuję około 10 minut, aż rabarbar będzie miękki, mieszam od czasu do czasu.
Krok 1 - Deser z rabarbarem, jogurtem i musli foto
2
Pozostawiam do ostudzenia, po czym chłodzę w lodówce. Masę rabarbarową dzielę pomiędzy cztery kieliszki do wina.
Krok 2 - Deser z rabarbarem, jogurtem i musli foto
3
Na mus rabarbarowy wykładam naturalny jogurt, a na wierzch wysypuję musli. Od razu podaję.
Krok 3 - Deser z rabarbarem, jogurtem i musli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak