Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z pomelo

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 opakowanie
śmietana kremówka 1/2 szklanki
cukier puder 1 łyżka
czekolada mleczna 8 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z pomelo

* Użyłam jeszcze 4 cząstki pomelo.
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić, rozlać do 4 szklanek, odłożyć do lodówki do stężenia. Cząstki pomelo obrać z białych błonek, podzielić na małe kawałki. Kawałki pomelo rozłożyć na galaretce w szklankach. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder. Ubitą śmietanę rozłożyć na pomelo. Kostki czekolady drobno posiekać. Posiekaną czekoladą posypać każdą porcję deseru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Helena63 09.10.2014 07:46
szkoda że nie mam pomelo bo bym zrobiła
inka2012 08.10.2014 16:33
smakowicie wygląda :)
Adamorek 08.10.2014 14:09
tak egzotycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak