Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z pigwą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pigwa 10 sztuk
cukier trzcinowy 0,75 szklanki
galaretka truskawkowa 1 łyżka
otarta skórka z cytryny
mleko 1,5 szklanki
kasza 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z pigwą

Kroki postępowania

1
Pigwę opłukać i pokroić, ugotować w niewielkiej ilości wody wraz z cukrem trzcinowym tak, by pigwa się rozpadała. Zmiksować na gorąco dodając 1 łyżkę galaretki truskawkowej.
Krok 1 - Deser z pigwą foto
2
Kaszę mannę ugotować na mleku z dodatkiem skórki z cytryny i cukru waniliowego. Rozlać na talerzu. Gdy kasza wystygnie pokroić ją w kostkę.
Krok 2 - Deser z pigwą foto
3
Masę z pigwy wlać do pucharków, następnie włożyć kostki kaszy manny.
Krok 3 - Deser z pigwą foto
4
Znów masę z pigwy. Czynność tą powtórzyć jeszcze dwa razy.
Krok 4 - Deser z pigwą foto
5
SMACZNEGO
Krok 5 - Deser z pigwą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 08.12.2013 20:39
fajny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak