Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z pieczonym jabłkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 duże
śmietana 30% 400 ml
cukier 2,5 łyżki
cynamon Prymat 1/2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
Syrop: (korzenny)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z pieczonym jabłkiem

Jabłka myjemy ,układamy na blaszce i pieczemy w 200°C (długość pieczenia zależy od rodzaju jabłka). Śmietankę ubijamy z cukrem wymieszanym z cynamonem ,dolewając do niej rozpuszczoną i ostudzoną w wodzie żelatynę. Podczas ubijania dodajemy ostudzone ,upieczone jabłka (bez skórek) ,rozlewamy do salaterek. Wkładamy do lodówki ,do stężenia. Podajemy z syropem korzennym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 02.12.2014 15:15
wygląda obłędnie apetycznie :)
Ola1young 26.11.2014 15:36
wspaniały deser :)
monikalangier 25.11.2014 16:06
przepyszny
Malinka 25.11.2014 15:04
Wow, robi wrażenie! Zjadłabym bardzo chętnie :)
erym 25.11.2014 14:43
bardzo dostojnie sie prezentuje...
aginaa 25.11.2014 11:50
smaczny deserek
Marta Ryżek-Kalkowska 25.11.2014 11:38
Ty to potrafisz kusić deserami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak