Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kaszy gryczanej i mleczka kokosowego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1/2 szklanka
mleko kokosowe 1 szklanka
cukier trzcinowy 2 łyżeczki
woda 1 szklanka
siemię lniane 1 łyżeczka
morele 3 sztuki

Porada

Podawaj z ulubionymi owocami.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kaszy gryczanej i mleczka kokosowego

Wypłucz kaszę ( najlepiej niepaloną). Zagotuj wodę z mleczkiem kokosowym dodaj kaszę i cukier trzcinowy ( może być miód - ale wtedy dodaj już na koniec gotowania). Gotuj ok 15 minut. Dodaj siemię lniane. Zamieszaj. Morele uduś z niewielką ilością wody. Włóż ugotowaną kaszę do słoiczków na wierzch dodaj duszone morele.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 18.08.2016 06:46
Uwielbiam takie desery :)
Edith85 18.08.2016 00:08
Ciekawy deserek :-)
cukiereczek 17.08.2016 19:41
ciekawe składniki
Marta Ryżek-Kalkowska 17.08.2016 19:24
fajny skład.
benka 17.08.2016 19:16
to musi być smaczne :)
bietka 17.08.2016 18:33
ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak