Deser z kaszą jaglaną

Deser z kaszą jaglaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    4 łyżki
  • banan

    1 sztuka
  • maliny mrożone

    kilka sztuk
  • mrożone truskawki

    kilka sztuk
  • mrożone borówki

    kilka sztuk
  • woda

    0,5 litra
  • orzechy włoskie

    kilka sztuk
  • miód

    1 łyżka
  • mleko

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Deser z kaszą jaglaną

Kroki postępowania

Krok 1 - Deser z kaszą jaglaną foto
Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać wodą, następie odsączyć na sitku.
Krok 2 - Deser z kaszą jaglaną foto
W naczyniu umieścić 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej, zalać mlekiem, dodać miód. Banana obrać i pokroić na mniejsze części. Dodać do mleka.
Krok 3 - Deser z kaszą jaglaną foto
Wszystko rozdrobnić i wymieszać przy użyciu blendera.
Krok 4 - Deser z kaszą jaglaną foto
Mrożone owoce umieścić w oddzielnym naczyniu, dodać niewielką ilość wody, rozdrobnić blenderem, aby powstał sorbet.
Krok 5 - Deser z kaszą jaglaną foto
Sorbet owocowy wlać na powierzchnię deseru, udekorować orzechami, kawałkami banana i borówkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

halina17 22.01.2017 18:50
Dobry deser.
Róża1 22.01.2017 17:29
bardzo smaczny i zdrowy deserek :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat