Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z jeżynami i musli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier trzcinowy 3 łyż
płatki owsiane 3 łyż
jeżyny 1 szkl
śmietana 30% 300 ml
barwnik spożywczy czerwony
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z jeżynami i musli

Jeżyny płuczemy i oczyszczamy. Kilka jeżyn odkładamy do ozdobienia a pozostałe miksujemy z dodatkiem cukru pudru do smaku na gładki mus.
Do sporządzenia deseru potrzebujemy 300 g musli.
Musli mieszamy z płatkami owsianymi i prażymy na suchej patelni. Dodajemy cukier trzcinowy i smażymy kilka minut. Studzimy. Na dno pucharków wykładamy połowę musli. Następnie wykładamy mus z jeżyn. Na mus wykładamy pozostałe musli. Śmietanę ubijamy na krem z dodatkiem cukru pudru do smaku i kilkoma kroplami barwnika spożywczego. Masę wykładamy na musli i na wierzchu układamy odłożone jeżyny. Deser schładzamy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak