Deser z Jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki czekoladowe

    1 opak.
  • herbatniki

    1 opak.
  • jabłko

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. jabłka zetrzeć na tarce, prażyć z cukrem aż lekko zbrązowieją i będą miękkie

2. ugotować budyń z 400 ml mleka, tak by był nieco bardziej gęsty niż zazwyczaj

3. herbatniki pokruszyć - grubość dowolna

4. Przekładać całość, po 1 łyżce do pucharków, naprzemiennie, budyń, jabłka,krakersy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kielcok1 01.01.2012 16:26
bardzo smaczny
Krzysztof42 09.10.2010 18:28
deser zawsze mile widziany
BozenA 16.09.2010 20:19
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat