Deser wiśniowy z wiórkami czekoladowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zapach wiśniowy

    1 fiolka
  • cukier wanilinowy

    1 torebka
  • Cynamon mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • śmietana kremowa 30%

    20 dag
  • twaróg

    50 dag
  • cukier

    5 łyżek
  • czekoladowe wiórki

    1 łyżka
  • wiśnie bez pestek

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie osączyć z kompotu , dodać cukier waniliowy, cynamon i zapach wiśniowy. Wymieszać , odstawić na kilka min. Śmietanę wyjąć z lodówki , ubić na sztywno. Twaróg zmiksować z cukrem a następnie połączyć z bitą śmietaną ,aby powstał gładki krem. W pucharkach deserowych warstwami układać po porcji : kremu, wiśni i znów kremu. Deser udekorować wiórkami czekoladowymi. Podawać dobrze schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 15.11.2012 09:38
Wiśni w słoiku nie mam ale mam mrożone - spróbuję z takimi wiśniami.
iwona332 22.12.2010 00:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat