Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowy z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1,5 kg
galaretka truskawkowa 3 szt
gorąca woda 2 szkl
bita śmietana do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowy z bitą śmietaną

Truskawkowe galaretki zalewamy wodą i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki odszypułkowujemy i płuczemy. Przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy dokładnie. Możemy dodać odrobinę cukru. Wlewamy galaretki i jeszcze raz mieszamy. Mus truskawkowy przelewamy do małych szklaneczek i wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Przed podaniem ozdabiamy bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak