Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowy w naleśniku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

naleśniki 2 szt
truskawki 250 g (świeże lub mrożone)
cukier 3 łyżki
serek mascarpone 2 kopiaste łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Porada

Można podawać z bitą śmietaną albo z lodami.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowy w naleśniku

Truskawki zmiksować z cukrem i serkiem mascarpone na jednolita masę. Żelatynę zalać 100 ml wody chłodnej, gdy napęcznieje wstawić do większego naczynia z gorącą wodą. Rozpuszczona i lekko przestudzona żelatynę połączyć z masa truskawkowa. Posmarować naleśniki, zwinąć z obu stron do środka, położyć na boku, wstawić do lodówki do stężenia. Pokroić w 2 cm paski.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 15.01.2017 16:30
Pomysłowy przepis.))
Edith85 15.01.2017 10:39
Pomysłowe
mirosława4 14.01.2017 21:10
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak