Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowy „TRIFLLE”

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciastka 1 szklanka/szkolne pokruszone
wino białe 2 łyżki/słodkie
śmietanka kremowa 1/3 szklanki/ubita
mleko 3 szklanki
budyń waniliowy 1 szt
truskawki 1 szklanka/pokrojone
cukier brązowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowy „TRIFLLE”

Wykonanie:
Budyń ugotować w 3 szklankach mleka i ostudzić. W międzyczasie ułożyć w żaroodpornych miseczkach pokruszone ciasteczka. Skropić winem lub sokiem, bitą śmietanę połączyć z ostudzonym budyniem i truskawkami. Napełnić masą przygotowane foremki, posypać cukrem i zapiec w piekarniku przez 10 minut. Po czym deser przenieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak