Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser serowo- owocowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homgenizowany 25 dag
budyń śmietankowy 1 szt.
mleko 1 szklanka
cukier 5 płaskich łyżek
biszkopty okrągłe 10 dag
dżem 5 dag
płatki migdałowe 5 dag
bakalie 5 dag
jagody 20 mrożone
poziomki 20 mrożone
maliny mrożone 20 dag
mrożone truskawki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Deser serowo- owocowy

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mleko zagotować z cukrem i wlać rozprowadzony w małej ilości wody budyń. Następnie ostudzić wlać do serka dokładnie zmiksować i wsypać bakalie.
Krok 1 - Deser serowo- owocowy foto
2
Na okrągłym talerzu ułożyć połowę biszkoptów, posmarować cienko dżemem położyć połowę masy serowej, ułożyć pozostałe biszkopty, posmarować dżemem i pozostałą masą serową.
Krok 2 - Deser serowo- owocowy foto
3
Deser przybrać owocami , posypać płatkami migdałowymi i pozostawić w chłodnym miejscu.
Krok 3 - Deser serowo- owocowy foto
4
Podawać na zimno.
Krok 4 - Deser serowo- owocowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak