Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser Salceson

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 0,5 kostki
mleko 1 sztuka
galaretka 1 sztuka
bakalie do smaku
cukier 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
herbatniki 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Deser Salceson

Galaretkę przygotować wcześniej aby zastygła.Mleko zagotować.W półszklanki mleka rozpuścić margarynę,cukier,kakao,pozostawić do ostygnięcia na około pół godziny.Pokroić galaretkę w kostkę,herbatniki pokruszyć.Do jeszcze ciepłej masy dodać żelatynę,herbatniki,bakalie,galaretkę i dobrze wymieszać.Butelkę obciąć,wysmarować masłem i wylaćmasę do butelki.Wstawić butelkę z deserem do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 24.03.2013 17:06
bardzo, bardzo ciekawy przepis
[email protected] 10.02.2013 12:17
troche nazwa mnie przesraszyła ale spróbuje:)
gusia1000 05.01.2013 22:49
Rewelacja.
magdziorka6 09.12.2012 17:06
muszą zamieścić sprostowanie przepraszam za pomyłkę szklanka mleka nie sztuka :-)
ALAGOR 09.12.2012 15:06
hehe ciekawe
Joanna46 13.11.2012 09:23
Fajny deser
Botwinka 07.11.2012 18:02
smaczne
Bernadeta1 26.10.2012 15:01
ciekawy deser
BeataJ 02.10.2012 22:45
zapowiada się ciekawie, ale sztuka mleka to ile?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak