Deser ryżowy z ananasem

Deser ryżowy z ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    200 g
  • mleko

    1100 ml
  • jajka

    2 szt
  • śmietana kremówka

    750 ml
  • ananas

    1 puszka
  • cukier

    150 g
  • cukier waniliowy

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w litrze mleka z dodatkiem szczypty soli zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W osobnym naczyniu, na małym ogniu roztrzepać jajka w 100 ml mleka.
Dodać ostudzony ryż, cukry, śmietanę.
Wymieszać.
Serwować w pucharkach, dodać pokrojonego drobno ananasa.
Schładzać w lodówce.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marzut

30.01.2015 11:33
super przepis.

Ola1984

30.01.2015 09:04
Prosty i smaczny deser :) Takie właśnie lubię :)

ilka01

29.01.2015 21:32
wygląda bardzo apetycznie :)

Małgorzata Pin

29.01.2015 21:30
Ciekawy przepis

cukiereczek

29.01.2015 16:52
apetyczny deser

Jadwiga/Jaga85

29.01.2015 15:53
Coś pysznego!

Ania67

29.01.2015 15:33
Wygląda apetycznie

Joannasz3190

29.01.2015 15:31
Pyszności :)

Agnieszka-87-25

29.01.2015 15:02
ciekawy deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat