Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ryżowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
mleko 1/2 litry
cukier 4 łyżki
cukier wanilinowy 1 szt.
cynamon
płatki migdałowe 10 dag
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ryżowy

Wykonanie:
W szerokim rondlu zagotować wodę z dwoma łyżkami cukru, dodać ryż i gotować na małym ogniu około 20 minut. Następnie wymieszać z płatkami migdałowymi i z cukrem waniliowym, resztę cukru wymieszać z cynamonem. Ryż podawać z bitą śmietaną, posypane cukrem z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 23.09.2013 14:28
extra deserek
Kuchenka 20.09.2013 22:26
ja poproszę taki deserek...i może nawet zrobić się kożuch z mleka :)
Łukasz15 20.09.2013 09:12
Ciekawy przepis
2milutka 20.09.2013 09:04
klasyka pyszna!
Janina 19.09.2013 22:49
Suoer deserek;)
Monika58 19.09.2013 22:03
smaczny deser
gusia1000 19.09.2013 21:26
Fajny jest.
usmiech 19.09.2013 20:33
ciekawy pomysł
rafał5 19.09.2013 20:08
fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak