Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser raz dwa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietany kremówki 250 ml
cukier puder 1 łyżka
czekolada mleczna kilka kanek
czekolada gorzka kilka kanek
masa korówkowa 2 łyzki
herbatniki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Deser raz dwa

Herbatniki pokruszyć i podzielić na 2 części, jedną cześć wrzucić na dno kieliszka/miseczki/szklanki. Nałożyć 1 łyżkę masy korówkowej.
Ubić bitą śmietaną z cukrem pudrem, dodać starte na tarce czekolady, delikatnie wymieszać.
Przelać pół porcji bitej śmietany do kieliszka, posypać znowu herbatnikami, nałożyć masę korówkową i nałożyć pozostała cześć bitej śmietany. Posypać startą czekoladą.


Propozycja:
- można przełożyć biszkoptami nasączonymi w kawie
- można dodać dżem
- można posypać orzechami
- można połączyć z galaretką jeśli mamy czas

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 02.10.2012 20:35
wspaniały deser
elficzna 26.08.2012 20:39
mmm sama pychota :)
Kasia35 10.08.2012 09:13
musi być pyszny, aż ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak