Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser pomarańczowe uniesienie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 1 duża
krem do tortów śmietankowy 1/3 op
mleko
kisiel 1 op gorący kubek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser pomarańczowe uniesienie

Kroki postępowania

1
Pomarańczę dokładnie myjemy i osuszamy. Obieramy nożem owoc ze skórki, tak aby kawałki skórki przypominały płatki kwiatu. Obrany owoc dzielimy na cząstki i kroimy na kawałki. Przekładamy owoce do pucharka.
Krok 1 - Deser pomarańczowe uniesienie foto
2
Kisiel przesypujemy do kubka, zalewamy wodą i mieszamy. Przygotowanym kisielem zalewamy owoce w pucharku. Odstawiamy do przestudzenia.
Krok 2 - Deser pomarańczowe uniesienie foto
3
Krem do tortów ubijamy mikserem z mlekiem. Wykładamy krem na przestudzony kisiel z owocami. Wierzch dekorujemy płatkami ze skórki, tak aby przypominał kwiat. Na środku robimy keks z kremu.
Krok 3 - Deser pomarańczowe uniesienie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.10.2013 09:22
ślicznie wygląda :)
Seba 24.10.2013 09:23
pyszny deserek
alaaa 25.09.2013 20:22
ciekawie podane,
smakowita 11.09.2013 10:54
ale fajnie wymyślone
IwonaDD 25.06.2013 13:37
ale świetne podanie
Ada-Gaba 25.06.2013 08:34
ciekawie podane
olkaaa 03.01.2013 08:12
bardzo fajny
caralajna 01.01.2013 18:24
pomysłowa dekoracja
kate.500 30.12.2012 00:20
fajnie wyglada
Poison1988 29.12.2012 14:27
Fajnie udekorowany :)
RenataZ-et 28.12.2012 20:00
pięknie podany :)
Noruas 28.12.2012 18:00
bardzo efektownie podane :) i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak