Przepis i sposób przygotowania na: DESER PANNA COTTA Z SOSEM TRUSKAWKOWYM
Podgrzać na małym ogniu, co jakiś czas mieszać, aż do rozpuszczenia cukru.
Całość zagotować, wyłączyć gaz, wsypać żelatynę mieszać aż do rozpuszczenia żelatyny.
Masę przelać do pucharków i odstawić do stężenia.
Truskawki opłukać, obrać z szypułek i pokroić na mniejsze części.
Do rondelka wsypać cukier, skropić go wodą.
Całośćpodgrzać na małym ogniu i skarmelizować cukier nie mieszać.
Gdy cukier sie rozpuści dodać truskawki po czym smażyć je w cukrze aż zaczną się rozpadać.
Zdjąć z gazu, zblendować iwstawić ponownie na gaz.
Smażyć dalej całość, aż część wody odparuje i uzyska się kremowy gęsty sos.
Ostydzony sos przelać do pucharków.