deser orzechowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • cukier

    1 łyżka
  • cynamon Prymat

  • żelatyna

  • orzechy włoskie

    12 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

namaczam żelatynę i wkładam ją do większego naczynia z wrzącą wodą, aby się rozpuściła. Orzechy z cukrem i małą ilością mleka miksuję, dodaję pozostałe mleko, cynamon i mieszam dodając na końcu żelatynę. Chłodzę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 14:00
pycha
marzenciak1985 16.08.2012 21:53
mniam
bgs1984 16.08.2012 21:47
mniam
sznycel 16.08.2012 17:56
pyszne dla dużych i małych łasuchów

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat