Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser na bazie płatków ryżowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 300 ml
dżem śliwkowy 2 łyżki
orzechy włoskie 25 szt
cukier puder 1,5 łyżki
gęsta śmietana 3 łyzki
płatki ryżowe błyskawiczne g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser na bazie płatków ryżowych

Gotujemy mleko i do gorącego wsypujemy płatki ryżowe błyskawiczne. Gotujemy ok 4-5 minut ciągle mieszając. Płatki wchłaniają mleko. Przekładamy do miseczek. Smietane ubijamy z cukrem pudrem i polewany przygotowana polewa płatki ryżowe. Na wierz nakładamy po łyżce dżemu śliwkowego, można dać inny jaak ktoś woli. Orzechy obieramy i drobno siekamy, posypujemy nimi całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak