Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy z musem czekoladowym.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dwoma łyżkami wody.
Następnie zmiksować z masłem (temperatura pokojowa).
Ubić na sztywno pianę z białek dodając pod koniec cukier.
Do czekolady zmiksowanej z masłem dodawać na zmianę żółtko i pianę z białek.Ciągle miksować na małych obrotach.
Ubić śmietanę kremówkę.
Dodać do zmiksowanej na gładko masy.
Lekko wymieszać łyżką.
Odstawić na 30 minut do lodówki.
Do 4 wysokich szklanek nałożyć schłodzony mus czekoladowy.
Następnie wrzucić po kilka małych bezików.
Polać to musem z połowy truskawek.
Nałożyć po 3 kulki lodów.
Następnie po łyżce bitek śmietany i udekorować truskawkami .
Delektować się po przygotowaniu :-)