Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser kolorowy na zimno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 2 szklanka
jogurt grecki 4 sztuka
kakao 2 łyżeczka
cukier puder 1 szklanka
czekolada gorzka 0,5 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser kolorowy na zimno

W pierwszej kolejności umyć owoce pod bieżącą wodą i odsączyć a następnie osuszyć owoce, przygotować galaretkę według przepisu podanego na opakowaniu. Żelatynę przełożyć do kubeczka, zalać wodą i rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Do wysokiego naczynia wyporcjować jogurty greckie i z cukrem pudrem oraz z żelatyną zmiksować na jednolitą masę. Podzielić uzyskaną masę na dwie równe części i do jednej dodać kakao, do drugiej startą czekoladę na drobnych oczkach, układać warstwami na przemian obie masy. Na wierzch wyłożyć jagody i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin w celu stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 19.12.2012 17:01
wspaniały deserek :)
Lemon 30.11.2012 20:23
świetny
ewa19a 30.11.2012 15:38
ale pychotka
Poison1988 30.11.2012 15:08
i do tego z jagodami, mniam!
IwonaKa 30.11.2012 14:54
super deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak