Deser kawowy

Deser kawowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa rozpuszczalna

    2 filiżanki
  • wino

    1/8 litra
  • cukier

    2 łyżki
  • żółtko jajek

    3 łyżki
  • migdały

    5 dag
  • Biszkopty

    8 szt
  • lody

    400 migdalowe
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Deser kawowy

Kawę, wino, cukier i żółtka dokładnie mieszamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy naczynie do garnka z gorąca wodą i -stale ubijając- podgrzewamy na malutkim ogniu, aż powstanie kremowa pianka. Do 4 pucharków wkładamy po 100 ml lodów, polewamy je przestudzonym kremem kawowym, posypujemy połówkami obranych migdałów. Podajemy z biszkoptami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Krystyna32 30.12.2013 10:08
pyszny deser
Paulina33 22.03.2012 08:49
smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat