Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jagodowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietany kremówki 250 ml
serka mascarpone 250 ml
cukru pudru 2-3 łyżki
jagód 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jagodowy

Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek i cukier (próbować i ewentualnie dosładzać wg naszego uznania). Połowę masy położyć na spód miseczek w których deser będziemy podawać, posypać połową szklanki świeżych jagód.
Drugą połowę masy zmiksować z 1 szklanką jagód. Wyłożyć do miseczek na wysypane jagody. Posypać pozostałymi jagodami i wstawić do lodówki.
Podawać schłodzone.
Można przełożyć warstwy biszkoptami pokruszonymi albo musli.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 11.11.2012 09:33
wyglada bajecznie
Magula 11.08.2012 20:37
pychotka, uwielbiam deserki z mascarpone
niedozywiona 03.08.2012 15:59
mniam mniam, nic tylko zajadać. albo slinić się na widok zdjęcia :D
czekoladka_m 03.08.2012 14:20
takie ładne zdjecie, że od razu by się zjało taki deserek:)
Agnieszka91 03.08.2012 12:52
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak