DESER JABŁKOWO-RYŻOWY

DESER JABŁKOWO-RYŻOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kleik ryżowy

    3 łyzeczki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • jabłko

    0,5 szt
  • woda

    50 ml
  • jogurt naturalny

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłko obieramy i ścieramy na tarce. Gotujemy wodę z cukrem, dodajemy starte jabłko i kleik ryżowy, wszystko starannie mieszamy. Podajemy z jogurtem naturalnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata72

08.04.2011 10:38
w sam raz dla dzidziusia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat