Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser galaretkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 l
cukier waniliowy 1 szt
cukier 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 dag
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka pomarańczowa 1 szt
galaretka zielona 1 szt
jelito na salceson

Przepis i sposób przygotowania na: deser galaretkowy

Mleko ,cukier i cukier waniliowy zagotować razem. Następnie wsypać żelatynę rozpuszczoną w pół szklanki wody. Wszystko razem wymieszać. Każdą galaretkę osobno rozpuścić w 1 szklance wody i wylać je talerz do stężenia. Gdy galaretki stężeją pokroić je w kostkę. Kiedy mleko będzie się siadało , dodać do niego wszystkie kawałki galaretki. Masę wlać do jelita na salceson. Odstawić do zimna,przed podaniem pokroić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 08.02.2013 10:07
też podobny robię
V_kuchareczka 08.02.2013 09:45
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak