Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Deser dla dużych i małych

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
2 torebki
mus jabłkowy
500 ml
śmietana 18-procentowa
1 mała
cukier waniliowy
1
Sklep Prymat
mleko 3,2%
1/2 szklanki
cukier kryształ
1/2 łyżki
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Deser dla dużych i małych

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem mleka i soli. Gotować ok 20-25 minut. Wyłożyć na durszlak żeby woda odkapała. Śmietanę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Mus jabłkowy podgrzać (ja użyłam musu domowej roboty). Ciepły ryż wyłożyć na talerzyki, polać śmietaną i musem jabłkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak