Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser bursztynowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
rodzynki 5 łyżek
rum 1/2 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie
sok pomarańczowy 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: deser bursztynowy

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Rodzynki moczymy w rumie około 1 godziny, odsączamy ale rumu nie wylewamy. 2 łyżki rumu mieszamy z ryżem. Sok pomarańczowy gotujemy dodając rozpuszczony w 1/2 szklanki wody budyń. Do budyniu dodajemy cukier, mieszamy i studzimy. Do ostudzonego budyniu dodajemy także 2 łyżki rumu i mieszamy. Układamy w pucharku trochę budyniu, ryż z rumem , na koniec posypujemy rodzynkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 15.04.2015 10:09
Ale fajnie to wygląda :))
Malinka 15.04.2015 07:35
Taki deser to dopiero smakołyk !
AgaS10 14.04.2015 23:34
Ale apetyczny:)
olkaaa 14.04.2015 22:52
fajny pomysł
Damiano
Damiano 14.04.2015 22:01
Świetny deser
erym 14.04.2015 21:36
cudnie wyglada!
Katarzyna59 14.04.2015 21:22
cudowny deserek
Czyki 14.04.2015 21:19
Pięknie wygląda:) cudownie smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak