Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser brzoskwiniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 70 dag
cukier 6 łyżek
cytryna 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
bita śmietana 2 szklanki
woda 1 i 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser brzoskwiniowy

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Brzoskwinie rozgotować z cukrem w 1 ½ szklanki wody, dodać sok z cytryny i żelatynę( żelatynę wcześniej rozpuścić w gorącej wodzie)
Krok 1 - Deser brzoskwiniowy foto
2

Następnie połączyć z bitą śmietaną.
Krok 2 - Deser brzoskwiniowy foto
3
Delikatnie wymieszać.
Krok 3 - Deser brzoskwiniowy foto
4
Przełożyć do pucharków, wstawić do lodówki i ozdobić dowolnie.
Krok 4 - Deser brzoskwiniowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 01.03.2015 21:05
ładny deser.
dodi 01.03.2015 18:26
apetycznie wygląda
barbara11561 01.03.2015 18:20
pyszny deserek:)
Agata3 01.03.2015 18:00
smakowity deser :)
Renataj 01.03.2015 17:23
Pyszny deser:)
Paula08 01.03.2015 15:50
ładnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak