Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło
50 gramów -
masa kajmakowa
1/2 puszki -
banan
2 -
cukier brązowy
2 łyżki -
śmietana kremówka
200 gramów -
herbatniki
70 gramów -
kakao
2-3 łyżki -
cukier puder
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Deser banoffe
Banany obierz i pokrój w plasterki. Banany wyłóż na patelnię i posyp cukrem. Podgrzewaj przez ok. 3 minuty, aż plasterki bananów pokryją się karmelem . Przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze przez chwilę.
Śmietankę ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder.
Do pucharków wyłóż kajmak, na kajmaku ułóż banany, a na banany bitą śmietanę.
Deser przełóż do lodówki na ok. 30 minut.
Przed podaniem posyp kakaem.
Komentarze (1)