Deser banoffe

Deser banoffe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    50 gramów
  • masa kajmakowa

    1/2 puszki
  • banan

    2
  • cukier brązowy

    2 łyżki
  • śmietana kremówka

    200 gramów
  • herbatniki

    70 gramów
  • kakao

    2-3 łyżki
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Deser banoffe

Herbatniki pokrusz i wymieszaj z masłem. Tak przygotowane herbatniki wyłóż na dno pucharków. Wstaw do lodówki.
Banany obierz i pokrój w plasterki. Banany wyłóż na patelnię i posyp cukrem. Podgrzewaj przez ok. 3 minuty, aż plasterki bananów pokryją się karmelem . Przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze przez chwilę.
Śmietankę ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder.
Do pucharków wyłóż kajmak, na kajmaku ułóż banany, a na banany bitą śmietanę.
Deser przełóż do lodówki na ok. 30 minut.
Przed podaniem posyp kakaem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

JulkaTomeczek 26.06.2017 09:44
Pyszny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat