Deser banoffe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    50 gramów
  • masa kajmakowa

    1/2 puszki
  • banan

    2
  • cukier brązowy

    2 łyżki
  • śmietana kremówka

    200 gramów
  • herbatniki

    70 gramów
  • kakao

    2-3 łyżki
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki pokrusz i wymieszaj z masłem. Tak przygotowane herbatniki wyłóż na dno pucharków. Wstaw do lodówki.
Banany obierz i pokrój w plasterki. Banany wyłóż na patelnię i posyp cukrem. Podgrzewaj przez ok. 3 minuty, aż plasterki bananów pokryją się karmelem . Przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze przez chwilę.
Śmietankę ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder.
Do pucharków wyłóż kajmak, na kajmaku ułóż banany, a na banany bitą śmietanę.
Deser przełóż do lodówki na ok. 30 minut.
Przed podaniem posyp kakaem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JulkaTomeczek 26.06.2017 09:44
Pyszny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat