Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser bananowy na biszkoptach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietany 30% 300 ml
cukru waniliowego 5 łyżeczek
cukru pudru 3 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
gorąca woda 250 ml
Biszkopt 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Deser bananowy na biszkoptach

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ją biszkoptami (najlepiej je namoczyć w wodzie z cytryną lub innym, dowolnym płynie, ponieważ nienamoczone mogą być trochę twardawe).

Śmietanę ubić na sztywno, dodać do niej cukier waniliowy i wymieszać. Banany bardzo drobno rozbić tłuczkiem do ziemniaków i dodać do nich cukier puder. Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać ja do bananów, dokładnie zmiksować, dodać śmietanę i delikatnie wymieszać. Całą masę wylać na biszkopty i dostawić do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 28.07.2013 21:43
bardzo smaczny deser
Juleczka20 27.01.2013 19:58
delikatny i puszysty :) uwielbiam
Simeo 27.01.2013 18:47
pyszny
adelajda 27.01.2013 18:41
smakowite !
msmors 27.01.2013 18:20
fajny deser
babajaga1969 27.01.2013 17:52
smaczny deserek
jolanta19 27.01.2013 17:48
mniam
mufinka79 27.01.2013 17:48
Chyba coś jak pianka :) Smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak