Delikatny rosół na młodych warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z kurczaka

    1/2 kg
  • sól do smaku

  • włoszczyzna

    1 (młoda)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do zimnej wody wkładamy mięso kurczaka z kością, dodajemy obrane i pokrojone 2-3 marchewki, 1-2 pietruszki, 1/2 selera i mały por z zielonymi liśćmi. Solimy - więcej przypraw nie trzeba, rosół ma być łagodny. Gotujemy na średnim ogniu, po zagotowaniu szumujemy i gotujemy jeszcze ok 1, 5- 2 tak, by ledwo mrugał. Podajemy z makaronem nitki.
Taki rosół bardzo lubią dzieci.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 30.08.2013 16:22
pyszny rosołek
ben-ka 30.06.2013 22:26
lubię rosołek z młodą marchewką.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat