Delikatny gulasz z serduszek drobiowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca drobiowe

    60 dag
  • cebula

    2 szt
  • olej

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serca dobrze umyć.cebulę obrać ipokroić w plasterki.Rozgrzać tłuszcz,zrumienić cebulę,dodać serduszka,podlać wodą,doprawić solą ,pieprzem i dusić pod przykryciem do miękkości.Gdy serduszka zmiękna ewent.podprawić mąką i dodać łyżeczkę masła.Najlepiej podawać z kaszą gryczaną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 29.01.2013 01:06
smaczny
Krzysztof15 05.10.2012 16:02
mniam
Luki 22.08.2012 08:55
brzmi pysznie
Pietruszka 07.06.2012 21:26
Ten gulasz musi być bardzo dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat