Delikatny biszkopt Justysi

Delikatny biszkopt Justysi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • mąka tortowa

    200 gram
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki czubate
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • cukier

    230 gram
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Delikatny biszkopt Justysi

Białka z cukrami ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy do nich przesiane mąki, żółtka i łyżkę proszku do pieczenia. Wszystko mieszamy łyżką. Wylewamy na posypaną bułka tartą blachę i pieczemy w 170 stopniach przez ok 30 minut. Biszkopt można przełożyć dowolnym ciastem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

aga130982 20.07.2012 14:27
super
aga130982 20.07.2012 14:27
super
anja3107 29.11.2011 10:26
dobry
ronald88 30.06.2011 22:23
super
Ania67 27.06.2011 22:38
wypiekowa klasyka- super
joanna77 27.06.2011 19:07
ja dziś też piekłam,tyle ,ze w tortownicy,aż z niej prawie wypłynął

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat