Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatne racuchy

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 300 ml
masło 30 g
jajko 2 szt
mąka pszenna 230 g
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne racuchy

Kroki postępowania

1
Masło roztopić i ostudzić.Jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę.Dodać esencję waniliową,sól,mleko,zimne masło oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Wszystko zmiksować na najwolniejszych obrotach i odstawić ciasto na 30 min.
Krok 1 - Delikatne racuchy foto
2
Smażyć racuchy na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron
Krok 2 - Delikatne racuchy foto
3
Podajemy w zależności od ulubionych dodatków-miód,cukier puder,truskawki itp.
Krok 3 - Delikatne racuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 02.09.2013 11:55
na pewno smaczne ;)
matii6 16.06.2013 21:56
piękne racuszki,aż ślinka leci
Katarzyna/kate1980 15.06.2013 19:33
przepysznie wyglądają
Krystyna32 14.06.2013 19:22
bardzo apetyczne
wyattearp 13.06.2013 13:18
SMAKOWICIE WYGLĄDAJĄ
Agula&Stabi 13.06.2013 12:43
lubię racuchy
Pusia 13.06.2013 09:42
bardzo smaczne
alaaa 12.06.2013 21:56
Beatris ,proszę się częstować.
Beatris 12.06.2013 10:37
Pozwolisz, że się poczęstuję... Bardzo smakowite.
gotujebochce 12.06.2013 10:07
świetnie się prezentują
Katarzyna59 12.06.2013 08:04
super przepis
2milutka 12.06.2013 07:39
pyszności!
Pomocnik 12.06.2013 02:12
świetne racuchy
Sroczka 11.06.2013 21:52
Przepysznie wyglądają.
zielonamorelka 11.06.2013 20:56
myślałam po zdjęciu,że to naleśniki,ale takie racuszki chętniej nawet bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak