Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna zupka ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka 1 szt
woda 1 litr
ogórki kiszone 2 szt
ziemniaki 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 0,5 szt
seler 0,5 szt
por (biała część) 0,5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 1 szt
śmietana 12% 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna zupka ogórkowa

Kroki postępowania

1
Skrzydełko umyć i wrzucić na wrzątek, dodać liść laurowy i ziele angielskie i chwilę pogotować.
Następnie dodać marchew, pietruszkę i seler starte na tarce, oraz drobno pokrojony kawałek pora.
Gotować do miękkości mięsa i warzyw.
Krok 1 - Delikatna zupka ogórkowa foto
2
Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Ogórki kiszone obrać ze skórki, zetrzeć na tarce i dodać do zupy. Gotować jeszcze 10 minut.
Krok 2 - Delikatna zupka ogórkowa foto
3
Do kubka włożyć łyżkę śmietany i wymieszać z dwoma łyżkami zimnej przegotowanej wody.
Śmietanę wlać do zupy i energicznie mieszać. Zagotować.
Zupę lekko doprawić solą.
Krok 3 - Delikatna zupka ogórkowa foto
4
Łagodna i delikatna zupka ogórkowa dla dzieci.
Moja córcia za nią przepada.
Krok 4 - Delikatna zupka ogórkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.04.2013 23:52
ogórkowa moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak