Delikatna zupa fasolowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    300 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • liść laurowy

    1 szt
  • bulion drobiowy

    1 szkl
  • śmietana

    1 szkl
  • mąka

    2 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzień wcześniej namoczyć fasolę w wodzie. Następnego dnia ugotować bulion drobiowy z kostki, odstawić. Do namoczonej fasoli dodać 2 litry wody i gotować, gdy fasola będzie do połowy ugotowana dodać szklankę bulionu drobiowego, czosnek, liść laurowy i gotować dalej do całkowitej miękkości. Wymieszać śmietanę z mąką i przez rzadkie sito wlać do zupy, zagotować, posolić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela28 03.04.2015 17:20
ciekawy przepis:)
Katarzyna59 11.05.2014 16:42
znakomita zupka
Grażyna13 20.04.2014 20:27
bardzo lubię :)
pawlito 15.04.2014 13:04
lubię takie zupy
Kolorowa 19.10.2013 20:12
ciekawe ;)
Dorota37 21.08.2013 19:13
jaka dobra
caralajna 09.08.2013 07:54
smaczna zupa
Anna169Hosz 30.06.2013 21:02
Ja do fasolówki nie dodaję śmietany, ciekawe jak smakuję?
Łukasz15 12.05.2013 07:12
Lubię taką zupkę
jordi 26.04.2013 08:50
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat