Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna bezmięsna zupa jarzynowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniak 10 szt
majeranek 3 szt
kalafior 1/2 szt
pietruszka 1 szt
pasternak 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
por 1 szt
natka pietruszki do smaku
koper do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia
słodka śmietana do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna bezmięsna zupa jarzynowa

Kroki postępowania

1
Ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera i pasternak obieramy i myjemy. Marchew kroimy w półplasterki, a resztę warzyw w kostkę. Ziemniaki na większe kawałki. Zalewamy je wodą, solimy i gotujemy. Na kilku łyżkach oliwy z oliwek przesmażamy pokrojonego drobno pora i dodajemy do zupy.
Krok 1 - Delikatna bezmięsna zupa jarzynowa foto
2
Kalafiora rozdzielamy na małe kawałki i wrzucamy do reszty. Posiekaną natkę z pietruszki i koperek dodajemy na koniec, gdy warzywa będą już miękkie.
Krok 2 - Delikatna bezmięsna zupa jarzynowa foto
3
Do zupy dolewamy odrobinę słodkiej śmietany i doprawiamy pieprzem i pieprzem ziołowym.
Krok 3 - Delikatna bezmięsna zupa jarzynowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 03.02.2014 19:42
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak