delicje z polewą kakaową

delicje z polewą kakaową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    4 opakowania
  • galaretka pomarańczowa

    2
  • słoik musu z pomarańczy

  • polewa kakaowa

  • cukier

    1 łyżka
  • śmietana kremówka

    1/4 szkl
  • liść mięty

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania delicje z polewą kakaową

do pól litra gorącej wody wsypać galaretki i wymieszać.Kwadratową formę wyłożyć pergaminem.ułożyć na nim warstwę herbatników/2opakowania/.do tężejącej galaretki dodać dżem,wymieszać odstawić na 10min.Następnie galaretkę posmarować na herbatniki przykryć warstwą pozostałych herbatników.Ciasto schłodzić w lodówce.
Gotową polewę kakaową rozprowadzić równomiernie na cieście.
śmietanę ubić z cukrem na sztywno.szprycą zrobić dekoracyjne wzorki na cieście,ciasto pokroić na kwadraciki,podawać mocno schłodzone,ozdobione listkami mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat