delicje z polewą kakaową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    4 opakowania
  • galaretka pomarańczowa

    2
  • słoik musu z pomarańczy

  • polewa kakaowa

  • cukier

    1 łyżka
  • śmietana kremówka

    1/4 szkl
  • liść mięty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do pól litra gorącej wody wsypać galaretki i wymieszać.Kwadratową formę wyłożyć pergaminem.ułożyć na nim warstwę herbatników/2opakowania/.do tężejącej galaretki dodać dżem,wymieszać odstawić na 10min.Następnie galaretkę posmarować na herbatniki przykryć warstwą pozostałych herbatników.Ciasto schłodzić w lodówce.
Gotową polewę kakaową rozprowadzić równomiernie na cieście.
śmietanę ubić z cukrem na sztywno.szprycą zrobić dekoracyjne wzorki na cieście,ciasto pokroić na kwadraciki,podawać mocno schłodzone,ozdobione listkami mięty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat