Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

delicje z polewą kakaową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 4 opakowania
galaretka pomarańczowa 2
słoik musu z pomarańczy
polewa kakaowa
cukier 1 łyżka
śmietana kremówka 1/4 szkl
liść mięty

Przepis i sposób przygotowania na: delicje z polewą kakaową

do pól litra gorącej wody wsypać galaretki i wymieszać.Kwadratową formę wyłożyć pergaminem.ułożyć na nim warstwę herbatników/2opakowania/.do tężejącej galaretki dodać dżem,wymieszać odstawić na 10min.Następnie galaretkę posmarować na herbatniki przykryć warstwą pozostałych herbatników.Ciasto schłodzić w lodówce.
Gotową polewę kakaową rozprowadzić równomiernie na cieście.
śmietanę ubić z cukrem na sztywno.szprycą zrobić dekoracyjne wzorki na cieście,ciasto pokroić na kwadraciki,podawać mocno schłodzone,ozdobione listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak